Samen Werken hervindt zich in nieuwe rol

Het vertrouwen is terug bij de Stichting Samen Werken. Na een aantal jaren zoekende te zijn geweest naar een nieuwe rol voor de organisatie richt Samen Werken zich nu voornamelijk op de sociale activering van kwetsbare mensen. 

Een aanpak die zijn vruchten afwerpt, meent directeur Marco Klaassen. De stichting zag haar omzet in 2015 met bijna een kwart toenemen, zo maakte hij bekend tijdens de presentatie van het jaarverslag.

Het omslagpunt voor Stichting Samen Werken kwam in de loop van 2015, toen de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht zich uitspraken voor het behoud van de organisatie.

"Voorheen waren onze partners wat onzeker om afspraken voor de lange termijn te maken. Die onzekerheid is nu helemaal weg", constateert Klaassen.

Activiteiten

Het resultaat is een waslijst aan activiteiten waar de cliënten van Samen Werken hun bijdrage aan hebben geleverd.

Klaassen noemt onder meer het opruimen van zwerfvuil, het groenonderhoud, de klussendienst, het bruikbaar maken van afgeschreven computers, maar ook het ophangen van de vlaggen in de Bergse binnenstad, het inpakken van chocola voor de Roparun of de nachtelijke bewaking van de Steenbergse ijsbaan.

Toch ziet Klaassen voor de toekomst daar nog wel een uitdaging in. "Het merendeel van onze werkzaamheden vindt plaats in Bergen op Zoom. Daar weten bedrijven en bijvoorbeeld ook de ondernemersvereniging ons goed te vinden. Die samenwerking missen we nog wel in de gemeente Woensdrecht en Steenbergen", geeft hij toe.

Tip de redactie