Red Bull gaat kop over kop door West-Brabant

West-Brabant is op zondag 18 september het decor van een spectaculaire en uitputtende tijdrit voor ploegen tijdens de Red Bull Kop Over Kop Race. 

Bij dit concept rijdt één renner een parcours van honderd kilometer en krijgt hij onderweg versterking van een extra ploeggenoot, die uiteindelijk met zijn vijven moeten finishen.

De start en finish is in Breda. Sprundel, Roosendaal en Hoogerheide krijgen samen met een Belgische plaats een rol als opstaplocatie voor de tweehonderd deelnemende teams.

Dat betekent dat West-Brabant op zondag 18 september overspoeld wordt door in totaal duizend wielrenners. Per team start er één rijder, De Kopman. Hem of haar wacht een rit van honderd kilometer.

Versterking

Bij de passage van Sprundel krijgen de Kopmannen versterking van De Stoempers. Zij hebben nog 85 kilometer voor de boeg. Op het 45-kilometerpunt in Roosendaal haken De Klimmers aan. De Meesterknechten zorgen in Hoogerheide voor nieuwe energie voor de laatste 35 kilometer.

Het laatste opstappunt zal in een Belgische plaats zijn. Daar nemen De Sprinters hun ploeggenoten nog voor de laatste vijftien kilometer op sleeptouw richting de finish in Breda.

"De inschrijvingen zijn sinds eind juni geopend. We zitten nu al op zo’n 150 teams. Die tweehonderd gaan we dus wel halen", verwacht Erik Kersten van The Organizing Connection (TOC), dat namens Red Bull de organisatie op zich neemt.

 

Tip de redactie