Gestolen motor uit Nijmegen teruggevonden in Bergen op Zoom

Een motor die afgelopen zaterdag in Nijmegen werd gestolen is door de eigenaar teruggevonden in Bergen op Zoom. 

De man ging in de afgelopen dagen zelf op zoek naar zijn eigendom via onder andere internet. Hij vond in Bergen op Zoom iemand die een motor verkocht die verdacht veel op zijn voertuig leek. "De eigenaar heeft contact opgenomen met de verkopende partij en gaf aan dat hij geïnteresseerd was in het kopen van deze motorfiets."

Er werd afgesproken dat de motor woensdag bekeken zou worden in de Acaciahof om vervolgens de koop af te ronden. "De eigenaar van de motor belde hierop de politie en legde het verhaal uit. Agenten besloten op de achtergrond mee te rijden met de man."

Verkopen

De eigenaar van de motor herkende zijn eigendom als snel en liet dit ook aan de agenten weten. Zij kwamen hierop tevoorschijn en de vijf mannen die de motor wilden verkopen waren er snel vandoor. "Vermoedelijk omdat zij in de gaten hadden wat er ging gebeuren", aldus de politie.

Twee verdachten (15 en 18 jaar) werden in de Kastanjelaan en de Acaciahof aangehouden."Ze worden verdacht van heling van het voertuig." De tieners zijn overgebracht naar een politiecel en worden donderdag gehoord over hun betrokkenheid bij de zaak.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen plaats gaan vinden. De motor is voorlopig in beslag genomen door de politie en wordt technisch onderzocht. "Dan kan worden vastgesteld of de motor inderdaad van de aangever is."

Tip de redactie