Klaas Otto verdacht van voorbereiden liquidatie

Klaas Otto was bezig met het voorbereiden van een liquidatie. Dat zegt het Landelijk Parket dat de 48-jarige Bergenaar aanhield in zijn cel in Breda, waar hij vastzat op verdenking van brandstichting, witwassen en afpersing. 

Woordvoerder Wim de Bruijn kan inhoudelijk niet ingaan op de zaak. Wel zegt De Bruijn: "Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het beramen van een liquidatie. Om die reden is hij aangehouden, maar verder kunnen we met het oog op het onderzoek niet verder in details treden."

Eind mei was de politie ook al op zoek naar de Bergse Klaas Otto, oprichter en voormalige leider van motorclub No Surrender. Vanwege vakantie trof de politie hem niet thuis. Daarop werd de afspraak gemaakt dat Otto zich na zijn vakantie zou melden. Het OM vond dat echter niet nodig.

Betalingen

De Bergenaar werd dinsdagochtend 5 juli alsnog in zijn woning in Bergen op Zoom aangehouden. Uit onderzoek van financieel rechercheurs kwam namelijk naar voren dat Klaas Otto in de afgelopen jaren aanzienlijke bedragen heeft uitgegeven zonder dat deze legaal verantwoord zijn. Het OM ging ervan uit dat die betalingen zijn gedaan met geld afkomstig van criminele activiteiten.

Het leek erop dat Otto maandag weer vrij zou komen, omdat de rechter-commissaris in Breda vond dat zijn voorlopige hechtenis kon worden geschorst. Er zouden niet genoeg ernstige verdenkingen zijn om de voormalig kopman van No Surrender nog langer vast te houden. Otto werd kort daarna echter in zijn cel in Breda aangehouden door het Landelijk Parket.

Tip de redactie