Omwonenden Eikelhof uiten wensen voor park

Omwonenden van het Eikelhof hebben zaterdag hun ideeën gegeven over een beter gebruik van het Ossendrechtse park. 

Volgens de werkgroep Eikelhof, bestaande uit Rogier Carpentier, Alexandra Oudesluijs, Arjan Buijsen en Leny Kempees zijn zij door Dorpsplatform Ossendrecht gevraagd om wensen en ideeën van de omwonenden te inventariseren met betrekking tot ‘dorpspark’ Eikelhof.

Huisregels

De opkomst voor de speciale middag in het park was niet erg hoog bij de praattafel van de werkgroep, maar de omwonenden die wel kwamen hadden voldoende ideeën. Deze worden door nu de werkgroep bekeken en later nog besproken op bijvoorbeeld haalbaarheid.

Volgens Arjan Buijsen is het in ieder geval een streven om bij de ingang van het park een bord te zetten met daarop de huisregels van het park.

“Denk daarbij aan bepaalde spelregels, zoals niet met brommers in het park, verboden te fietsen in het park, stilte in het park na 22.00 uur en een verbod op het nuttigen van alcohol enzovoorts.”

Afvalbakken

Een aantal van deze spelregels gelden overigens op dit moment al, maar tijdens de praattafel bleek wel dat inwoners van Ossendrecht zich niet aan deze regels houden.

Een groepje jongens kwam bijvoorbeeld op de brommer het park ingereden en bleef wat hangen bij een bankje. Zij werden wel door een lid van de werkgroep aangesproken op hun entree, maar reden uiteindelijk gewoon op de brommer het parkje weer uit via het Kloosterhof.

Het zijn echter niet alleen de jongeren die de ongeschreven spelregels aan hun laars lappen. Ook ouderen fietsen door het parkje, ondanks de borden die aangeven dat het voetgangersgebied is.

Verder nuttigen met name buitenlandse arbeidsmigranten in het park graag een alcoholische versnapering met wat snacks daarbij. De arbeidsmigranten ruimen het afval wel op, maar de vuilnisbakken zijn te klein om al dit afval te verwerken. De omwonenden zouden dan ook graag grotere afvalbakken zien.

Ook zou er meer toezicht in het park moeten zijn, van bijvoorbeeld de wijkagent, maar eventueel ook de buurtpreventie.

Ideeën

Het park valt ook beter te benutten: openluchtconcerten, lacrosse voor de jeugd, een jeu-de-boulesbaan, een schaakspel of dorpenspelen, het waren allemaal ideeën die geopperd werden. Dit moet dan echter wel georganiseerd worden door bijvoorbeeld het buurtschap.

Daarnaast zouden de basisschool en Stichting Tante Louise betrokken kunnen worden bij activiteiten, door het organiseren van activiteiten voor de schooljeugd (gymles) en ouderen in het park.

De groene functie van het park moet echter wel behouden blijven, met ruimte voor alle dieren die er leven.

Tip de redactie