Inwoners Steenbergen kunnen zelf openbare laadpaal regelen

Inwoners van de gemeente Steenbergen die met een elektrische auto rijden, maar die geen parkeerplaats op eigen terrein hebben, kunnen een openbare laadpaal aanvragen. 

Dat heeft de gemeente Steenbergen bekend gemaakt. Volgens de gemeente neemt het aantal e-rijders toe, waardoor ook de vraag naar laadpalen voor elektrische voertuigen toeneemt.

Overeenkomst

“Daarom is het vanaf nu mogelijk voor inwoners en bedrijven om een openbare laadpaal aan te vragen bij een marktpartij waarmee de gemeente Steenbergen een overeenkomst heeft gesloten.” De aanvragen komen direct terecht bij de marktpartij waarmee de gemeente een overeenkomst heeft gesloten.

“Zij beoordelen de aanvraag en controleren of de aanvrager in aanmerking komt voor een laadpaal.” De openbare laadpalen worden geplaatst, beheerd en geëxploiteerd door de marktpartij.

Kosten

De e-rijder betaalt daarom alleen de kosten voor het opladen zelf. “Elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig en vergroot daarmee de leefbaarheid en de gezondheid van onze inwoners.”

Tip de redactie