Boekje bundelt Woensdrechts aanbod in sport en cultuur

Kinderen op de basisschool kunnen vanaf september nog makkelijker kennismaken met het aanbod aan sport en cultuur in de gemeente Woensdrecht.

In samenwerking met Sport- en Cultuurimpuls geven de Brede Welzijnsinstelling (BWI) en de gemeente een boekje uit met alle sport- en cultuurmogelijkheden.

Breed aanbod

Voor het boekwerk zijn zo’n veertig clubs en verenigingen aangeschreven. Zij vertellen in het kort iets over hun aanbod en geven ook aan op welke momenten kinderen langs kunnen komen voor een proefclinic. Het aanbod in de gemeente Woensdrecht is volgens sportcoach Jacky Jansens heel breed.

“Maar niet iedereen weet bijvoorbeeld dat je kunt honkballen in Putte of lacrosse kunt spelen in Ossendrecht. Daarom hebben we nu alle aanbod samengebracht in één boekje, zodat kinderen de kans krijgen om alle mogelijkheden te ontdekken.”

Bergse verenigingen

Naast het Woensdrechtse aanbod zijn er ook een aantal Bergse verenigingen opgenomen. Het gaat dan om sporten als hockey, basketbal en atletiek, waar ook veel Woensdrechtse kinderen gebruik van maken.

Het boekje wordt in de week van 19 september uitgedeeld op de Woensdrechtse basisscholen.

Tip de redactie