FC Boef uit Scherpenisse wint Kernenzaalvoetbaltoernooi

Het kernenzaalvoetbaltoernooi van Jeugd- en Jongerenwerk werd vrijdag besloten met een eindtoernooi waarin de finalisten twee keer tegen elkaar uit kwamen. 

De jongens van FC Boef uit Scherpenisse trokken aan het langste eind en troefden de Tholenaren van FC Broederliefde af met maar liefst 5-0. 

Vanaf maart was er al in al de kernen gestreden voor de beste ploegen van elke plaats. Na een hele serie voorronden kwamen uiteindelijk twee ploegen in de finale: FC Broederliefde uit Tholen en FC Boef uit Scherpenisse.

Het werd een duidelijke overwinning voor het team uit Scherpenisse. De Tholenaren kwamen er niet aan te pas. FC Boef was sneller, combineerde veel beter en was ook scherp in de afwerking.

Na de wedstrijd stond dan ook de trotse stand van 5-0 op het scorebord. Een jaar lang mag Scherpenisse zich de kampioen van het jeugdzaalvoetbal noemen.

Educatie

Behalve sportieve prestaties was er ook een educatief element. Stefan Koeman was met digitale apparatuur en ander materiaal aanwezig om de jongeren op een speelse manier voor te lichten over de gevaren van alcohol, drugs, tabak en energiedrank.

Er werd opvallend veel belangstelling getoond.

Tip de redactie