Bestuurder onder invloed over de kop in Ossendrecht

Een 29-jarige automobilist is donderdagavond met zijn auto op zijn kop in een weiland beland in het buitengebied bij Ossendrecht. 

De bestuurder had op de hoek Laagstraat/Koeleweg een boom geraakt en sloeg vervolgens over de kop. 

Onder invloed

Al snel rees bij de opgeroepen hulpdiensten het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij gedroeg zich volgens de politie zeer recalcitrant.

Agenten moesten hem in de ambulance begeleiden naar het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom, waar de bestuurder vervolgens weigerde mee te werken aan de medische onderzoeken.

Röntgenfoto's

Hij ging daarin zelfs zover dat de agenten besloten om beschermende kleding aan te trekken en de man te fixeren, zodat de arts röntgenfoto’s van zijn eventuele verwondingen te maken.

Uit de foto’s bleek dat de man geen zichtbare verwondingen had, maar mogelijk heeft hij wel neurologische schade opgelopen. De bestuurder is daarom opgenomen in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis is tevens bloed van de man afgenomen om aan te tonen of hij daadwerkelijk onder invloed verkeerde. Als dat zo is, zal de man worden aangehouden voor rijden onder invloed.

Tip de redactie