Bergse randweg na drie maanden vertraging officieel geopend

De wethouders Patrick van der Velden en Ad Coppens hebben woensdag de vernieuwde Randweg Zuidwest in Bergen op Zoom geopend.   

Het feestelijke moment moest maar liefst drie maanden uitgesteld worden door een opeenstapeling van tegenslagen. Aanvankelijk had de weg in maart al in gebruik genomen moeten worden, maar dat werd uiteindelijk juni.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, laat ook de groene golf nog iets langer op zich wachten. Door haperende techniek kan die pas volgende week in werking worden gesteld.

Kentekenregistratie

Naast de officiële opening van de randweg werd er nog een feestje gevierd door bedrijvenvereniging TNP. Die nam haar kentekenregistratiesysteem meteen in gebruik

“Evenals de randweg hebben wij ook te maken gehad met heel veel vertragingen. Ons dossier liep meer dan tien jaar en dat leverde uiteindelijk weer voordeel op. Door goedkopere en verbeterde technieken kost het hele project zo’n 75.000 euro, terwijl we aanvankelijk nog ruim een ton dachten nodig te hebben”, zag voorzitter Peter van den Eijnden het vooral positief in.

Bij het nieuwe bewakingssysteem worden alle kentekens van passerende voertuigen op de bedrijventerreinen via camera’s geregistreerd. Kentekens die als verdacht of gestolen staan aangemerkt, worden meteen doorgestuurd naar de meldkamer van de politie. De beelden worden daarnaast zeven dagen bewaard.

Tip de redactie