Wethouder Petra Lepolder heeft maandagochtend het eerste WhatsAppje verstuurd naar Gemeente Steenbergen. 

Daarmee is het nieuwe dienstverleningskanaal van de gemeente officieel in gebruik genomen. De wethouder noemde het een historisch moment. "Vroeger had je een telefoon om mee te bellen, maar tegenwoordig gebruik je hem voor alles, dus waarom dan ook niet om je vragen aan de gemeente te stellen?" 

9,8 miljoen mensen in Nederland hebben WhatsApp geïnstalleerd op hun mobiele telefoon en dagelijks worden er enorm veel berichtjes naar elkaar gestuurd.

Door als gemeente ook een nummer beschikbaar te stellen waar de inwoners hun vragen aan kunnen richten, wil de gemeente de drempel om te communiceren met haar inwoners laag houden. "Normaal bellen de mensen naar de gemeente of ze komen langs, maar nu kunnen ze ook appen." 

Kantooruren

De wethouder benadrukt wel dat de dienst in principe alleen tijdens kantooruren bemand is. "Maar als je ’s nachts een vraag binnenschiet, hoef je niet meer tot de volgende dag te wachten om je vraag te stellen." De gemeente streeft ernaar om alle vragen binnen 24 uur te beantwoorden.

"Het liefst hadden we de service 24 uur, zeven dagen per week aangeboden, maar we gaan eerst kijken hoe dit werkt." Aan de hand van de respons wordt gekeken of een uitbreiding gewenst is. "We gaan wekelijks bekijken welke vragen er binnenkomen en of we alles op tijd kunnen beantwoorden." 

Mochten vragen vaker terugkomen, dan neemt de gemeente dit uiteraard mee in haar dienstverlening. De werknemers die de vragen af gaan handelen zijn speciaal getraind door de gemeente. "En nu gaan we los!", aldus een tevreden wethouder.

Bellen

Het WhatsApp-nummer van de gemeente is 06-12 69 23 99.

"Dit 06-nummer kan alleen worden gebruikt om WhatsApp-berichten te sturen. Het is niet mogelijk om naar dit speciale nummer te sms-en of te bellen." 

Vragen worden van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur en vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur (uitgezonderd feestdagen).