Bij het NK Junioren van 1 tot en met 3 juli in Breda heeft het estafetteteam van atletiekvereniging SPADO de zilveren medaille behaald.

Het team kwam enkele honderdsten van seconden tekort om GAC uit Hilversum voor te blijven.

Huijbergenaar Jim van Gorkum bleef met lege handen achter in Breda. Jim, die een sterke seizoensstart kende in Drunen, eindigde op zowel de 100 als 200 meter net buiten het podium.

Succes was er voor beiden estafetteteams. Het herenteam, bestaande uit Guus Nijkamp (Hoogerheide), Wislet de Hair (Zevenbergen), Martin Oonincx (Roosendaal) en Arjen de Kock (Nieuw-Vossemeer) finishte op de tweede plaats vlak achter GAC uit Hilversum. De tijd van 45.08 volstond net niet voor een gouden medaille.

Vier minuten

Het meidenteam met de Bergse Anouk van Gils, Anouk Prop, Annika Reuvers en Halsterse Suzanne van Eijck in de gelederen pakte eveneens zilver. Over 4 x 400 meter deden de SPADO-talenten er uiteindelijk ruim vier minuten over.

Goud was er voor Emma van Arendonk uit Roosendaal bij speerwerpen. Sven van Merode (Etten-Leur) prolongeerde zijn titel op het NK door over een afstand van 2.07 meter te springen.

Norbert Weijenberg mocht ook op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Het SPADO-talent uit Bergen op Zoom wist zijn concurrenten voor te blijven op de 2000 meter steeple chase.

De totale oogst voor SPADO besloeg naast drie gouden medailles ook nog vier zilveren en één bronzen.