De 34-jarige brigadier Jaco Heijboer gaat een marathon lopen in Ecuador om kinderen te helpen.
 

Van 21 september tot 1 oktober gaat Heijboer naar Ecuador om projecten van Compassion te bezoeken maar vooral om geld bij elkaar te lopen in een marathon ten behoeven van zo veel mogelijk kinderen aldaar.

Al vijf jaar heeft het gezin Heijboer uit Sint-Annaland een sponsorkind, Jostin. Toen Jaco twee jaar geleden van Ina van Schetsen hoorde en zag hoe zij een marathon in Brazilië liep, zei Ina al tegen hem: "Dat is iets voor jou." 

Toen er later een oproep kwam van Compassion om nu naar Ecuador te gaan, gaf Jaco zich op, ook om Jostin te kunnen ontmoeten. Zijn vrouw en drie kinderen vinden het spannend en leven helemaal mee. In Ecuador leeft een kleine en rijke elitegroep die door drugs en olie alle macht in handen heeft. Het overgrote deel van de bevolking is straatarm.

Heijboer: "We bezoeken met circa vijftig mensen eerst een bestaand project van Compassion in Tenzi aan de Amazone. We gaan er drie dagen met bootjes naar toe en maken er ook een trail door het oerwoud."

Voorbereidingen

Per vliegtuig gaat het dan naar de westkust bij Manta waar ze de marathon gaan lopen om mee te helpen het nieuwe project voor kinderen te starten. Elke deelnemer moet er voor zorgen dat er minimaal 10.000 euro aan sponsortoezeggingen is.

"Het is avontuurlijk maar het gaat me er vooral om dat kansarme kinderen toekomst krijgen en uit de armoede getrokken worden. Het geld heb ik al, maar hoe meer er nog binnenkomt, hoe beter. Het gaat allemaal naar de financiële adoptie van de kinderen." Intussen zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Jaco traint zeker drie keer op de week en met de andere vijftig deelnemers zijn ze al vier keer bij elkaar geweest in Veenendaal voor Bijbelstudie, kennismaking en sportieve activiteiten. Op de website van Muskathlon kun je Jaco vinden.

Compassion

Compassion is een christelijke hulporganisatie die over de hele wereld projecten op zet om op allerlei plaatsen alle kansarme kinderen te ondersteunen.

Dat begint al met baby’s en hun moeders en zet zich voort als de kinderen ouder worden en gaan leren. Er wordt in die projecten gezorgd voor onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving.