Zaterdagavond zijn op een terrein aan de Campweg in Sint Philipsland twee mannen voor vernieling aangehouden. De door hen aangerichte vernielingen stonden in verband met een beoogde illegale houseparty op het terrein. 

Buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente meldden rond 22.30 uur aan de politie dat er een hek bij een terrein aan de Campweg was vernield. De vernieling zou mogelijk te maken met een op handen zijnde illegale houseparty.

Enkele politie-eenheden gingen naar de Campweg. Agenten zagen dat het hekwerk was opengebroken. Vermoedelijk was het slot doorgeslepen. Een verkeersbord, dat normaal bij dit hek hangt, was verdwenen.

In een personenauto zaten twee mannen. Ze vertelden dat ze het slot hadden vernield. In de auto lagen een betonschaar en een slijptol. Deze werden in beslag genomen.

Aangehouden

De mannen werden aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Het gaat om een 27-jarige man uit Den Bommel en een dertigjarige inwoner uit Sint-Maartensdijk.

In de omgeving hebben agenten diverse auto’s gecontroleerd. In sommige auto’s werden geluidsapparatuur, aggregaten en podiumdelen aangetroffen.

De bestuurders bevestigden dat zij inderdaad op weg waren naar de Campweg voor een illegale houseparty. Zij zijn allen huiswaarts gekeerd.