"Bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk die zich in Woensdrecht willen vestigen zijn van harte welkom", aldus gemeentewoordvoerder Jan Prop. 

Binnen de provincie Noord-Brabant is een motie aangenomen van de VVD en het CDA om extra te lobbyen in het Verenigd Koninkrijk.

Zo wil de provincie bedrijven die een verhuizing naar het Europese vasteland overwegen door de Brexit naar Brabant halen. De gemeente Woensdrecht bekijkt of dit kansen met zich meebrengt.

Wethouder Hans de Waal: "Woensdrecht richt zich met name op de vliegtuigindustrie en landingsbaangerichte bedrijven. Dus als dat soort bedrijven zich hier willen vestigen zijn ze van harte welkom." 

Mogelijkheden

De wethouder heeft deze week een gesprek met ontwikkelingsmaatschappij REWIN. "Het is allemaal nog vrij vers, maar REWIN heeft dat besluit ook gelezen." Samen met de gemeente Woensdrecht gaan zij kijken of de Brexit mogelijkheden met zich meebrengt voor Woensdrecht.

Wethouder Arjan van der Weegen ziet voorlopig geen mogelijkheden voor Bergen op Zoom om bedrijven naar de gemeente te trekken die te maken krijgen met de Brexit. 

"Niemand weet wat de Brexit precies gaat inhouden", stelt wethouder Van der Weegen. "Het is opportunistisch om daar nu al afspraken over te maken en het is te vroeg om als gemeentebestuurder al strategieën op te starten."