Salissa Dihal en Kyra Gorissen halen kleding op om mee te kunnen doen aan het WK Hiphop in Glasgow. 

Om daar aan mee te mogen en kunnen doen moet je beschikken over de nodige dosis lef en stoerheid en een zak met duiten. 

Hiphop is een stijl binnen het streetdance, waartoe bijvoorbeeld ook breakdance behoort. Toegegeven, het is een stijl waartoe je je aangetrokken kunt voelen of niet, feit is wel dat wanneer dat zo is je er heerlijk op ‘los’ kunt gaan.

Dat geldt dan vooral voor het onderdeel Freestyle, waarin je helemaal je eigen ding mag doen. En dat doen de twee stoere meiden uit Steenbergen. Zo enthousiast als ze over freestyle hiphop praten, dansen ze er ook op.

Dansbeesten

Salissa (17) kun je gerust een echt dansbeest noemen. Ze begon namelijk al op haar vierde met dansen en is daar nooit meer mee opgehouden. Nadat ze al op jonge leeftijd bij Boogie Down terechtkwam, is ze zich vanaf 2012 in het onderdeel Freestyle gaan specialiseren.

Van Kyra ( 15) kun je eigenlijk hetzelfde zeggen: ook zij is op haar vierde begonnen met dansen, kwam vier jaar geleden bij Boogie Down terecht en is zich in het seizoen 2013-2014 gaan toeleggen op Freestyle.

Voor beide meiden geldt, dat zij voor de derde keer meedoen aan het WK, dat dit jaar van 19 tot en met 21 augustus gehouden wordt in het Schotse Glasgow.

Rollercoaster

Ze verheugen zich al enorm op wat hen daar te wachten staat. Salissa: “Het zijn drie heel lange, maar ook heel leuke dagen die je als danser gewoon niet wil missen. We hebben een heel hechte groep van negen deelnemers waarvan ik de oudste ben en de jongste zeven jaar is.

Het WK is onderverdeeld in drie categorieën en wordt ook in drie verschillende grote zalen gehouden. We hebben vooral heel veel lol met elkaar, maar alles bij elkaar is het wel een echte rollercoaster van emoties, hoor!

Je maakt op die dagen heel veel mee met elkaar en krijgt allerlei emoties te verwerken, van grote vreugde tot groot verdriet. Binnen onze groep voelt het gewoon als familie met wie je dat alles kunt delen.”

Inspiratie

Kyra vult aan: "Maar ook de hele stad is dan ondergedompeld in danssfeer, dat is ontzettend leuk en inspirerend om mee te maken. We zijn ook al een hele poos bezig met keihard en serieus trainen voor het WK."

"Bij Freestyle is het leuke dat je elkaar zo enorm inspireert en veel van elkaar leert, want het is improviseren en dus danst iedereen op zijn of haar eigen manier. Je moet het echt wel durven hoor, om zo op het podium te gaan staan! Maar hoe verder je komt, hoe leuker het wordt."

Kledinginzamelingsactie

Om geld in te zamelen voor de reis en het verblijf, zijn enkele ouders van jongere kinderen uit de groep begonnen met een kledinginzamelingsactie.

Kyra vertelt enthousiast: "Vorig jaar hadden we eenzelfde actie, toen hebben we met een volle container oude kleding een heel goede opbrengst gehaald. Dit jaar loopt de actie nog beter, want we hebben al één volle container en zijn intussen aan de tweede begonnen. Die hopen we natuurlijk ook helemaal vol te krijgen!" 

De kledinginzamelingsactie loop nog tot 1 augustus. Hierbij kunnen alle soorten textiel maar bijvoorbeeld ook oude schoenen, al of niet in goede staat, ingeleverd worden op het adres Kruispoort 44 in Steenbergen. Contactgegevens: tel. 06-34565679, e-mail: kledinginzamelingboogie@gmail.com.