Na de zomervakantie zal de Marktpoelier niet terugkeren op de Bergse weekmarkt. Twintig jaar lang stond de marktkoopman iedere donderdag in Bergen op Zoom., 

Vanwege ernstige gezondheidsklachten echter kon hij het niet wekelijks tot het einde van de marktdag volhouden.

De marktcommissie wilde echter niet dat hij zijn kraam eerder zou sluiten. Het geschil heeft geresulteerd in het feit dat Jan van Tuijl noodgedwongen afscheid moet nemen van de Bergse weekmarkt.

Hartstilstand

De Marktpoelier staat al zo’n twintig jaar op de markt van Bergen op Zoom. Jan van Tuijl kreeg twee jaar geleden een hartstilstand en is maandenlang uit de running geweest door een zware hartoperatie die daarop volgde.

"In de tijd van herstel zijn wij om de week naar Bergen op Zoom gereden om zo toch onze vaste klanten van dienst te kunnen zijn", zegt dochter Simone van Tuijl.

Waarschuwingen

Van Tuijl kan, ook op last van de arts, de lange werkdagen van 5.30 uur tot 20.30 uur niet meer volmaken en om die reden vroeg hij de gemeente om een plaats op een B-locatie.

Dit om, zonder andere ondernemers te hinderen, de markt aan het einde van de middag te kunnen verlaten. Dit stuitte de marktmeester echter tegen de borst.

Na meerdere gesprekken en een aantal waarschuwingen, is de kogel nu door de kerk. Jan van Tuijl zal na de zomer niet terugkeren op de weekmarkt in Bergen op Zoom.