Nog drieduizend euro nodig voor reparatie kerkklok

De Parochiekerncommissie van de Heilige Georgiuskerk in Kruisland heeft nog drieduizend euro nodig voor de reparatie van de kerkklok.

Het bestuur van de kerk introduceerde eerder dit jaar een nieuw kwartetspel: Stoere Joris. Door de verkoop van het spel, dat verschillende onderwerpen laat zien over Sint Joris (Georgius), hoopt het bestuur dat er opbrengsten zijn voor de reparatie van de kerkklok.

Inmiddels is bijna de helft van 150 stuks verkocht. "Gemeente Steenbergen heeft bijvoorbeeld 25 stuks besteld. Dat is erg leuk." Daarnaast zijn er ook een aantal bedrijven in Kruisland geweest die geld hebben gestort voor de reparatie van de kerkklok.

"Dat varieert van 25 euro tot 200 euro. Het bestuur van de Heilige Georgiuskerk is deze bedrijven heel erg dankbaar", aldus het secretariaat. Naast het sponsorgeld van de bedrijven krijgt de kerk ook een bedrag van 750 euro uit het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Veiligheid

Het geld is hard nodig want onlangs zijn er al stukken klok naar beneden gevallen. "Niet erg veilig dus. Een reparatie moet eigenlijk zo snel mogelijk gebeuren." Voorzitter parochiekerncommissie H.Georgius Ad Huijsmans: "Bij twee wijzerplaten is de verlichting los gekomen. De lampen hangen nu los aan het uurwerk en het licht gaat steeds meer uit."

Menigeen zal denken dat het een kwestie van lampjes vervangen is, maar bij een kerktoren zit dat iets ingewikkelder in elkaar. De verlichting aan de wijzerplaten dient in zijn geheel vervangen te worden en dat kost zo’n zesduizend euro.

De deadline voor de actie ‘Stoere Joris helpt mee aan de reparatie van de kerkklok’ loopt tot Allerheiligen, 1 november. Het bestuur hoopt dan dat alle kwartetspellen verkocht zullen zijn. De hoop is nu gevestigd op de basisscholen binnen de gemeente Steenbergen.

Het bestuur ziet graag dat iedere basisschool vijf tot tien stuks in huis neemt, om bijvoorbeeld cadeau te doen bij spellen of wedstrijden op school. "Het is inmiddels gebleken dat het een erg leuk kwartetspel is waarbij het culturele erfgoed bewaard wordt."

Tip de redactie