Cultuurplein Tholen houdt zaterdag 2 juli weer de OPEN atelierroute.

De tien vaste ateliers en werkplekken, langs het fiets- en wandelnetwerk, zijn open. De Kunstkamer in Scherpenisse pakt uit met een nieuwe expositie.

Peter Koolaard (geboren Zierikzee, 1961, wonend in Scherpenisse), autodidact kunstenaar, schilderde aanvankelijk landschappen en stillevens. Het werk dat nu in de Kunstkamer te bewonderen is stamt uit de jaren negentig.

In die tijd maakte hij voornamelijk stillevens, gebruik makend van traditionele schildertechnieken met de dunne laag-over-laag methode, maar later begon hij met het maken van materieschilderijen op hout. Behalve verf gebruikte hij daarbij grove jute, krantenpapier, kaarsvet, kippengaas en bladgoud.

De laatste jaren maakt hij voornamelijk collages, die straatbeelden of havenzichten verbeelden. Hierbij refereert hij regelmatig aan onderwerpen uit de kunstgeschiedenis.

Ateliers

Diverse eigen-inzicht-kunstenaars zijn ook geopend. Bijvoorbeeld het atelier van Emmy van der Klooster, Nieuwstraat 34 te Sint-Annaland of Marianne van der Meer in de Dalemsestraat te Tholen.

Sinds de opening van de OPEN atelierroute eind maart dit jaar zijn zeven ‘eigen-inzicht-kunstenaars’ voorzien van een vlag. Vlag open betekent 'wees welkom'. Iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.30 uur.