Directeur van Budelpack Peter Nieuwkerk heeft afgelopen week samen met ouderen van bejaardentehuis Ten Anker en leerlingen van de basisschool de laatste hand gelegd aan de papieren slinger.

Al sinds 20 januari 2016 wordt iedere woensdag gewerkt aan de slinger om zo het Nederlands record ‘langste papieren slinger’ te verbreken. Dat record staat nu op 13 km en 275 meter.

"Samen met alle basisscholen, kinderopvang, ouderen en personen met een beperking gaan we dit record ruim proberen te verbreken", aldus William van Leeuwen.

Project

"Eén ding is inmiddels gelukt: het doel jongeren met ouderen te verbroederen en te laten samenwerken. Zo hebben de groepen van de basisscholen elke week een bezoek gebracht aan bejaardentehuis Ten Anker om gezamenlijk te werken aan dit unieke project."

Op vrijdag 1 juli zal officieel bekend worden gemaakt of het record is verbroken in aanwezigheid van de notaris van Knook & Schot Notarissen uit Tholen en de burgemeester.

"Omdat de slinger van papier is zal deze in verband met weersinvloeden en veiligheidsoverwegingen niet worden opgehangen. Echter wel indoor te bezichtigen voor iedereen die belangstelling heeft."