Bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren krijgt er een nieuw bedrijf bij.

Het Noord-Amerikaanse bedrijf FineLine Technology, maker en ontwerper van tickets, labels en tags, heeft besloten zich in de gemeente Bergen op Zoom te vestigen.

Het bedrijf heeft al productievestigingen in de USA, Canada, China en Hong Kong en wil nu intensiever de Europese markt gaan bewerken. 

De Amerikanen gaan een kantoor en bedrijfsruimte huren op het bedrijventerrein en komen in juli al naar Nederland om te starten met de installatie en inrichting van de productielijnen. In het derde kwartaal van dit jaar moet het bedrijf operationeel zijn.

Ligging

Volgens CFO David Antonini is gekozen voor Bergen op Zoom vanwege de gunstige ligging met logistieke kwaliteiten op het knooppunt van de A4 en A58.

"De stad Bergen op Zoom ligt ook centraal ten opzichte van een groot aantal hoofdkantoren en distributiecenters van belangrijke klanten."

De directie verwacht, afhankelijk van de groei op de Europese markt, plaats te kunnen bieden aan zeventig tot honderd arbeiders.

Wethouder Ad Coppens spreekt over de vestiging van een bijzonder MKB bedrijf. "Ons beleid is gericht om ons juist op dat segment te focussen, omdat de geschiedenis leert dat de lokale economie kwetsbaar is met uitsluitend of veel grote concerns."