Bestuurder tanteLouise nummer 28 op lijst 'teveelverdieners'

Jef Pelgrims, bestuurder van stichting tanteLouise is opgenomen in een lijst met de top 50 'teveelverdieners' in de zorg die vakbond FNV onlangs uitbracht.

FNV noemt de ranglijst Actiz50 een knipoog naar de Quote 500. "De lijst laat zien hoe de top van de ouderenzorg omgaat met het beperkte beschikbare geld voor de zorg."

Jef Pelgrims, bestuurder van tanteLouise, staat op nummer 28 in de lijst. Hij heeft een salaris van 225.477 euro, blijkt uit het jaarverslag van tanteLouise.

Regels

Pelgrims geeft aan liever niet te reageren op zijn plaats in de lijst. "Ieder jaar publiceren ze weer zo’n lijst. Ik ben bij tanteLouise ingedeeld conform de toen geldende regels en daar ik heb me altijd aan die salarisafspraken gehouden."

Volgens Pelgrims haalt de FNV dan ook oude koeien uit de sloot.

Op dit moment is namelijk sprake van een overgangsregeling waarbij de top van de ouderenzorg gekort wordt op het salaris, zodat zij niet meer verdienen dan de Balkenende-norm.

Zeven jaar

Die regeling is in 2013 ingegaan en er mag zeven jaar over gedaan worden. Daarna mag de top in de ouderenzorg niet meer verdienen dan 178.000 euro per jaar.

Tip de redactie