Hulpdiensten opnieuw in actie voor calamiteit bij Kleine Bolspolder

Daags na de grote stalbrand aan de Kleine Bolspolder in Kruisland, waarbij een kleine drieduizend varkens om het leven kwamen, kwam er een nieuwe melding binnen bij de hulpdiensten.

Hoewel de melding bestond uit gevaarlijke stoffen in het kader van een bedrijfsongeval, bleek de aangekondigde calamiteit uiteindelijk mee te vallen.

Brandweer, ambulance en politie rukten groot uit met daarbij een trauma helikopter. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een medewerker die aan het werk was om de overleden varkens te ruimen en die een epileptische aanval kreeg.

Hij viel daarbij in de viezigheid van de brandresten en de kadavers. Er is toen groot alarm geslagen. De man kwam weer bij kennis na verloop van tijd.

Varkensvirus

"De man is meteen afgespoeld en onder de douche gezet. Dit mede in verband met het MRSA varkensvirus.", zegt persvoorlichter Marjo Peters van de brandweer Midden en West Brabant.

Het gaat hier om een man met een eigen medisch dossier. "Het staat los van de grote brand die er heeft gewoed. Dat er groot is uitgerukt, zijn de voorzorgsmaatregelen die er zijn getroffen."

Tip de redactie