Gebroeders Van der Poel openen eerste ThomasOlympics

Veldrijders Mathieu en David van der Poel openen vrijdag 17 juni de allereerste ThomasOlympics.

Het evenement wordt georganiseerd door Thomashuis Lepelstraat. Thomashuizen zijn kleinschalige woonvoorzieningen voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Tien Thomashuis-teams strijden op deze dag tijdens verschillende spellen zoals knuffelvolleybal, ringrijden met een side-by-side-fiets en andere uiterst originele uitdagingen die speciaal voor deze dag zijn bedacht. In totaal doen er meer dan honderd deelnemers mee aan de ThomasOlympics.

"De broers kennen een grote schare fans onder de Thomashuisbewoners, en zullen er mee voor zorgen dat deze dag werkelijk onvergetelijk wordt."

Programma

Het programma start vrijdag om tien uur met het ontvangst van de teams. Om 10.30 uur wordt de dag officieel geopend door David en Mathieu van der Poel. Hans van Putten, oprichter van de Thomashuizen, zal een paar aanmoedigende woorden spreken en daarna is het tijd voor de Olympische vlam.

Om 11.15 uur wordt gestart met de spellen. Rond 16.00 uur kunnen de deelnemers uitrusten en onder het genot van een barbecue, friet en live-muziek en kunnen ze elkaar de heldenverhalen van de dag vertellen.

Tip de redactie