Basisschoolleerlingen delen boetes uit in Halsteren

De politie heeft dinsdag samen met leerlingen van basisschool de Springplank en basisschool St Maarten gecontroleerd op snelheid en parkeergedrag bij automobilisten. 

De leerlingen van groep 7 en 8 bedienden onder begeleiding van de agenten de lasergun. De scholieren werden voorzien van een opvallend hesje, een portofoon en een aantal zelf gemaakte bekeuringen.

“Hierop werd dan de gereden snelheid, de gecorrigeerde snelheid en het boetebedrag vermeld. Ook werd er door de leerlingen uitleg gegeven aan de bestuurders waarom het zo belangrijk is dat bestuurders zich aan de snelheid van dertig kilometer per uur houden”, aldus de politie.

Uitleg 

Achttien bestuurders werden aangesproken op hun snelheid. Zij kregen van de leerlingen uitleg over de veiligheid bij hun school en kregen ook te horen hoe hoog de bekeuring geweest zou zijn. “De grofste overtreding was een overschrijding van zeventien kilometer per uur en zou een bekeuring van 204 euro opgeleverd hebben.”

In de middag werd bij de St Maartenschool gecontroleerd alwaar sprake is van een parkeerprobleem. Een aantal bestuurders werd aangesproken op hun parkeergedrag. Ook hier deelden de kinderen zelfgemaakte bekeuringen uit. Wijkagenten Diana Schetters en Paul Jacobs waren bij de controles aanwezig.

Tip de redactie