Deelnemers avondvierdaagse Steenbergen enthousiast van start

De avondvierdaagse van Steenbergen is maandag weer van start gegaan. 

Het sportieve en vooral gezellige evenement trok net als voorgaande jaren weer rond de vijfhonderd deelnemers. Zij gingen maandagavond enthousiast van start vanaf het vertrekpunt, het sportpark aan de Seringenlaan.

Alhoewel er nog even daarvoor een pittige bui over Steenbergen was getrokken, weerhield dit de deelnemers er niet van om toch mee te doen. 

Vooral veel kinderen zijn er te zien in het straatbeeld van de Seringenlaan. De avondvierdaagse is gaandeweg een evenement geworden dat vooral veel basisschooljeugd trekt.

Trots

“En daar zijn wij natuurlijk stiekem best wel een beetje trots op”, vertelt een mevrouw van de organisatie. “Behalve dat je lekker in beweging bent, is de avondvierdaagse natuurlijk ook een sociaal gebeuren. Dat geldt voor alle leeftijdscategorieën."  

Zo doet basisschool Maria Regina mee met 113 leerlingen, de Gummarusschool met 170 en Pius X met 46 kinderen. Maar ook zorgcentrum Onze Stede is goed vertegenwoordigd met twintig deelnemers. "Alles tezamen zitten we wel weer rond de 500 wandelaars, schat ik.”

Die hebben bij de avondvierdaagse de keuze tussen een wandeling van 5 of van 10 kilometer. Donderdagavond vindt na afloop traditiegetrouw het defilé op de Markt plaats, waarbij de wandelaars worden onthaald met bloemen. De organisatie van de avondvierdaagse is in handen van wandelsportvereniging ‘De Blaar’.

Tip de redactie