Philip Morris neemt Bergse fabriek weer in gebruik

Philip Morris gaat een deel van de fabriek in Bergen op Zoom weer in gebruik nemen om een nieuwe tabakslijn voor de elektrische sigaret te produceren. 

Naar verwachting zal dit ongeveer zeventig banen voor de regio opleveren. Met de investering is 65 miljoen euro gemoeid. Zowel de gemeente Bergen op Zoom als de provincie Noord Brabant spreken van een opsteker.

Philip Morris gaat aan de slag met innovatieve producten en heeft besloten dat vanuit Bergen op Zoom te doen. Om die reden wordt een deel van de fabriek in Bergen op Zoom opnieuw in gebruik genomen. Er worden twee productielijnen opgestart.

Goede contacten

Gedeputeerde van de provincie Bert Pauli is blij met het bericht: "Het besluit van Philip Morris om te investeren in innovatieve producten is licht aan het einde van een tunnel en een opsteker voor Bergen op Zoom en Brabant", zo zegt hij.

"Het toont aan dat West-Brabant met zijn strategische ligging economisch kansrijk is en het biedt groeikansen voor de werkgelegenheid." Pauli prijst verder de goede contacten en samenwerking met Philip Morris en de gemeente Bergen op Zoom om de werkgelegenheid in stand te houden en te verbeteren.

Betekenis

Ook binnen het gemeentehuis in Bergen op Zoom is bijzonder verheugd gereageerd op de plannen om opnieuw in de stad te gaan investeren. Wethouder Arjan van der Weegen an Werkgelegenheid en Sociale Zaken laat weten: "Ik ben blij dat volgens Philip Morris deze 70 extra banen vooral een impuls zullen zijn voor de lokale en subregionale arbeidsmarkt."

"Ik verwacht dat dit een eerste stap is op weg naar meer banen op het terrein van Philip Morris. Ik wil daarom ook snel overleg over de verwachtingen voor de toekomst, over de samenwerking en over de betekenis van deze investering voor met name die oud-medewerkers die nog geen baan hebben gevonden en onze inwoners die momenteel geen baan hebben.”

Nooit weggeweest

Wethouder Ad Coppens van Economische Zaken spreekt eveneens van een goede ontwikkeling: "Philip Morris is hier nooit weggeweest en toont met de komst van deze nieuwe productielijnen aan de stad opnieuw in de armen te willen sluiten. Samen met andere nieuwe ontwikkelingen en investeringen geeft het hoop voor een nieuwe bloeiende toekomst voor stad en regio."

Tip de redactie