Strandfeest Binnenschelde op 500 palen

Vijfhonderd palen gaan vanaf volgend weekend de bodem van de Binnenschelde in voor de eerste editie van Vamos a la Playa, een strandfeest van Plein de Vie.

Om het ultieme zomergevoel te creëren maakt niet alleen het noordelijke strand aan de Boulevard deel uit van het festivalterrein, maar zal een feesttent met podium óp het water van de Binnenschelde geplaatst worden. Romano Groffen en Alice Potter Stolwerk van Plein de Vie hopen hiermee een nieuw evenement toe te voegen aan Bergen op Zoom en in het bijzonder de Binnenschelde.

Het ondernemersduo achter Plein de Vie had al langer het idee om een strandfeest te houden in Bergen op Zoom, maar liep tegen de beperkingen van het huidige noordelijke strand aan. "Dat is nu nog te smal. De gemeente heeft wel plannen om het strand te verbreden, maar als je als ondernemer eenmaal een idee hebt, wil je graag aan de slag."

Vorig jaar week Plein de Vie onder de naam Vamos daarom uit voor een beachparty in De Zeeland, dat werd bezocht door zo’n vijfhonderd feestvierders. Dit jaar heeft het ondernemersduo toch een feest aan het strand voor ogen. Voor de krappe ruimte hebben Groffen en Potter Stolwerk een creatieve oplossing gevonden.

Line-up

"We verplaatsen de feesttent naar óp het water", glundert Potter Stolwerk trots. Daarvoor worden vanaf dit weekend vijfhonderd palen in het water geplaatst, waarop een heuse pop-up strandtent wordt gebouwd. "De tent is zoveel mogelijk open, zodat de bezoekers echt een wijds uitzicht over de Binnenschelde krijgen. Dat maakt het strandgevoel helemaal compleet", voorspelt Potter Stolwerk.

Ook de line-up voor het nieuwe festival liegt er niet om. Waar vorig jaar Belle Perez als hoofdartiest mocht optreden, heeft Plein de Vie met Kate Ryan opnieuw een Vlaamse zangeres weten te strikken. Ook DJ Jean en DJ Peter Gelderblom zorgen voor de muzikale ambiance.

Kunstwerk

Dat alles staat te gebeuren op zaterdag 25 juni, maar de opbouw van de speciale feesttent op het water begint volgend weekend al. In plaats van het festivalterrein dagenlang af te sluiten met zwarte bouwhekken, heeft Plein de Vie iets bijzonders bedacht. Kunstenaar Iwaz gaat zondag 12 juni aan de slag met zo’n twintig jongeren van de Stichting Dag- en Woonvoorziening (SDW) om een meterslang kunstwerk te maken.

Het gaat om een zestienluik met zestien panelen van ieder 3,5 meter bij 2 meter groot voor evenveel bouwhekken langs het terrein. "Dit zestienluik zal van 19 juni tot en met 27 juni geëxposeerd worden", meldt Groffen.

Boulevard in Beweging

Wethouder Arjan van der Weegen is alvast enthousiast over het nieuwe evenement aan de Binnenschelde. "Vamos a la Playa wordt iets om je vingers bij af te likken. Dit past heel goed in wat wij voor ogen hebben met Boulevard in Beweging, waarbij we meer recreatie naar de Binnenschelde willen halen. Daarin zie je ook de kracht van Bergen op Zoom, want naast de binnenstad en het buitengebied met onder meer Landgoed Lievensberg en Fort de Roovere, wordt nu ook de Binnenschelde steeds meer ontdekt als recreatiegebied."

Tip de redactie