Betere informatie grensregio bij incidenten Doel

De Tweede Kamer vindt dat de gemeenten in de grensregio beter geïnformeerd moeten worden bij incidenten in de Belgische kerncentrales Doel en Tihange. 

De Kamer stemde daarvoor donderdag in met een voorstel van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven.

Zorgen

Zij bracht onlangs nog een bezoek aan Bergen op Zoom om haar oor te luister te leggen bij de zorgen die spelen in de regio. Volgens haar is het gebrek aan onafhankelijke informatie een van de punten van zorg. “Door een betere informatievoorziening is het duidelijk wat de aard en grootte van het incident is”, meent Van Veldhoven.

Bewoners en bedrijven moeten daarom beter geïnformeerd worden en ook weten waar ze terecht kunnen voor betrouwbare informatie.

Volgens de Tweede Kamer ligt er in de informatievoorziening een belangrijke rol weggelegd voor de veiligheidsregio’s. “Zij hebben al taken op het gebied van rampen- en crisisbeheersing en kunnen als betrouwbare bron van informatie dienen”, aldus Van Veldhoven.

Informatieavond

In het kader van betere voorlichting komt de directeur van Doel op maandag 20 juni op uitnodiging van het CDA ook naar Ossendrecht om uitleg te geven over de kerncentrale. De informatieavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in mfc De Drieschaar.

Tip de redactie