Einde aan overlast randweg Bergen op Zoom in zicht

Het is nog een goede week doorbijten voor verkeer van en naar de industrieterreinen Theodorushaven, Noordland en De Poort in Bergen op Zoom.

Nadat deze week de route van noord naar zuid over de nieuwe randweg Zuidwest wordt geasfalteerd, is komende week de tegenovergestelde richting aan de beurt.

De pijn zal echter minder heftig zijn dan de voorbije dagen, omdat de aansluiting vanaf het noordelijke deel van de Van Konijnenburgweg richting de Van Gorkumweg dan al open is.

Muurvast

Het verkeer stond met name maandagavond muurvast in en rond de haven. Omdat de kruising tussen de Van Konijnenburgweg en de Van Gorkumweg geasfalteerd werd, moest al het verkeer over Burgemeester Peterssluis richting de Lelyweg om daar de aansluiting met de randweg te vinden. Wachttijden van ruim een uur waren het gevolg.

De hinder bleef niet alleen beperkt tot de wegen. Ook de scheepvaart ondervond hinder, doordat de brug van de Burgemeester Peterssluis niet opgehaald kon worden vanwege de vele auto’s die erop stonden.

Verkeersregelaars

Om de overlast in te dammen heeft de gemeente de afgelopen week extra verkeersregelaars ingezet. Zij waren al actief op de kruising Ringersweg/Lelyweg en zijn door de asfalteringswerkzaamheden ook ingezet op de Halsterseweg en op de Plasticslaan bij Sabic.

Veel meer dan dat en de pijn uitzitten, is er volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander nu niet aan te doen.

"We zijn nu aan de laatste fase toe: het aanbrengen van de toplaag. Dat moet in één keer goed gebeuren, zodat je een mooie strakke laag krijgt." Die werkzaamheden ’s nachts uitvoeren is voor de gemeente geen optie.

"Dat brengt weer extra kosten met zich mee en door alle vertragingen en extra werkzaamheden aan de leidingen lopen die al op. Bovendien doen we het werk graag in één keer goed bij daglicht", verklaart Stander.

Opening

Toch verwacht hij dat de overlast de komende week al iets zal afnemen en het ergste leed achter de rug is. "De kruising vanaf het noordelijke deel van de Van Konijnenburgweg naar de Van Gorkumweg is weer open voor het verkeer dat de stad uitrijdt. Het verkeer heeft dus meer mogelijkheden om van het bedrijventerrein af te komen", verwacht Stander.

Vanaf vrijdag 17 juni moet de overlast helemaal tot het verleden horen. Dan kunnen de vier rijbanen van de vernieuwde randweg definitief in gebruik worden genomen.

Tip de redactie