Twee jongens van vijftien jaar uit Bergen op Zoom en Scherpenisse zijn dinsdag aangehouden voor de overval op het Texaco-tankstation in Scherpenisse.  

Bij de overval drongen twee jongemannen met een bivakmuts op het tankstation binnen. Daarbij bedreigden zij de medewerkers met een wapen en gingen zij er uiteindelijk met een bedrag van enkele honderden euro’s van door.

Opsporing Verzocht

De overval maakte behoorlijk veel los in Scherpenisse. De politie zette daarom veel capaciteit in om de twee daders te pakken en is bijna vijf maanden bezig geweest met het onderzoek.

Zo werd het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht ingezet om de hulp van het publiek in te schakelen bij het oplossen van de overval. Die uitzending leverde twintig tips op, voornamelijk over de scooter die de overvallers op hun vluchtroute hadden gebruikt.

Cafetaria

In de uitzending werd ook een mogelijk verband gelegd met de overval op cafetaria ‘t Centrum in Sint-Maartensdijk in februari. Daar was sprake van één dader, maar de politie sprak in de uitzending de vermoedens uit dat die dader mogelijk ook betrokken was bij de overval op het tankstation.

Of de aangehouden jongens betrokken zijn bij de overval op het cafetaria, is volgens een politiewoordvoerster nog niet bekend.

“De jongens zijn dinsdagochtend pas aangehouden op verdenking van de overval op het tankstation in Scherpenisse. Zij moeten daarover nog worden verhoord. Over de andere zaak hebben wij hen ook nog niet gesproken.”