Gidsen SBM hoeven niet langer te schreeuwen

De stadsgidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten kunnen hun stembanden voortaan wat meer rust geven. Zij werken namelijk voortaan met een draadloze zender waarmee ze de deelnemers van de stadwandeling, die allemaal een ontvangertje dragen, kunnen vertellen over een bezienswaardigheid. 

De wens kon in vervulling gaan dankzij een gift van Eugenie en de onlangs overleden Piet Daniëls.

SBM spreekt van grote voordelen. “De groep hoeft niet zo dicht mogelijk bij de gids te komen om de uitleg te horen. De gids kan nu op gewone sterkte spreken en ‘achterblijvers’ hoeven niks meer te missen. Verkeersgeluiden die het de gids soms onmogelijk maken zich verstaanbaar te maken, zijn voortaan een stuk minder van belang. Misschien is het jammer dat het aanzien van een stadswandeling als een kloek met haar kuikens voortaan wat minder sterk wordt, want dankzij de draadloze ontvangst kun je de gids immers ook op een afstandje goed verstaan”, zegt men.

Voorzitter Ad Segers is in ieder geval dolgelukkig met het systeem: “De nieuwe historische stadswandelingen die in juni van start gaan hebben er onmiddellijk profijt van.”

Tip de redactie