Linssen wil vrijeschool naar Bergen houden

Ton Linssen maakt zich op persoonlijke titel hard voor de komst van een vrijeschool in Bergen op Zoom. 

Hij heeft daarvoor contact opgenomen met de vrije basisschool De Zilverlinde in Roosendaal, dat bij voldoende Bergse belangstelling bereid is om de vleugels uit te slaan naar de Markiezenstad.

Bij een vrijeschool draait het niet alleen om kennis vergaren, maar is er extra veel aandacht voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. Het bijzondere van het concept zit in het periodieke onderwijs, waarbij de klassen gedurende een paar weken zich naast de hoofdvakken bezig houden met één centraal vak.

Groot fan

Ton Linssen, wiens dochter leerling is op De Zilverlinde, is inmiddels groot fan van het onderwijsconcept. “Onze dochter heeft eerst op een reguliere basisschool gezeten, maar sinds ze op de vrijeschool zit, bloeit ze helemaal op. Ze wordt op allerlei vlakken uitgedaagd en kan zich vooral op creatief gebied ontwikkelen”, vertelt hij.

Linssen wijst daarnaast ook op een onderzoek van RTL Nieuws, waarbij De Zilverlinde met een 8,8 het beste Roosendaalse rapportcijfer krijgt over de resultaten van de CITO-eindtoets van de afgelopen drie jaar.

“Bovendien is het een kleine school met zo’n zeventig leerlingen en dus veel aandacht voor de kinderen”, voegt hij er nog aan toe.

Steun

Linssen heeft zich daarom opgeworpen als ambassadeur van het vrije onderwijs in Bergen op Zoom. Hij verbaast zich er enigszins over dat er in zijn stad nog niet zo’n school aanwezig is. “Gezien de belangstelling voor cultuur in Bergen op Zoom is het eigenlijk gek dat er in Bergen op Zoom nog geen vrijeschool is”, vindt hij.

Huub van den Boom, schoolleider bij De Zilverlinde, is blij met het initiatief van Linssen. “Wij zien dit als een bewonersinitiatief, dat wij van harte ondersteunen. Als blijkt dat er voldoende belangstelling is, is de stichting Pallas (waar De Zilverlinde onder valt, red.) bereid om ook in Bergen op Zoom een locatie te openen.”

Tip de redactie