Met wervelende optredens van cabaretiers Ernest Beuving en Mark van de Veerdonk, heeft Stichting Podium Kloosterhof (SPK) het programma voor seizoen 2016-2017 gepresenteerd aan het Woensdrechtse publiek. 

Met dit voorproefje van wat komen gaat, heeft de stichting het publiek warm willen krijgen voor het nieuwe seizoen. 

Voor het eerst in haar twaalfjarig bestaan organiseerde SPK een dergelijke presentatieavond. De opkomst viel enigszins tegen, maar de tachtig aanwezige toeschouwers smulden van deze vooruitblik.

Bestuurslid Nico Pantekoek was na afloop dik tevreden: “We gaan hiermee door. We hopen dat de aanwezigen dit doorvertellen zodat deze presentatie-avond meer bekendheid vergaart en kan groeien."

Aanbod

Voorzitter Marinell Bruys opent de avond met een welkomstwoord waarna de architect van het programma, Jacques Boonman, gebruikmakend van een PowerPointpresentatie het publiek loodst door het gevarieerde programma-aanbod. 

Wim Daniëls trapt af met zijn cabaretprogramma vol messcherpe taalanalyses en het slotakkoord is voor cabaretier Ernest Beuving die zijn band en popkoor Dazzle meeneemt. Daartussenin bevat het programma een attractieve mix van cabaret, toneel en muziek.

Tijdens de presentatie breekt Boonman meermaals een lans voor jong talent: “Kies niet alleen voor de artiest die je kent, maar laat je verrassen! Geef jong talent de kans bekend te worden.” Hij doelt hiermee onder andere op cabaretière Eva Crutzen en zangeres Leonie Meijer.

Zeelandia

Nadrukkelijk vraagt hij aandacht voor de toneelvoorstellingen van Theaterproductiehuis Zeelandia die met het stuk ‘Ogen van Surabaya’ een herkenbaar hedendaags verhaal neerzetten over een zoektocht naar culturele identiteit.

Ook de schepper van Dolfje Weerwolfje, Paul van Loon komt naar Hoogerheide met zijn boekenband. Dit is slechts een greep uit het programma dat in totaal zestien optredens telt.