Enorme schade na grote woningbrand Oud-Vossemeer

Bij een grote brand in Onder de Molen in Oud-Vossemeer zijn drie woningen zwaar beschadigd geraakt. 

De woningen zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard. Eén woning liep voornamelijk rookschade op, maar de andere twee zullen vermoedelijk langdurig onbewoond blijven.

Frietpan

Het vuur brak woensdagavond rond 18.50 uur uit in het middelste van de drie getroffen woningen. Volgens 112 Markiezaten zou een frietpan de mogelijke oorzaak van de brand zijn.

De brand sloeg vervolgens over op de woning aan de rechterzijde, waar het vuur op zolder huishield. De woning aan de linkerzijde heeft voornamelijk rookschade opgelopen.

De bewoonster van de woning waar de brand ontstond, kon op tijd haar huis verlaten, maar moest vanwege de ingeademde rook en lichte brandwonden behandeld worden in een toegesnelde ambulance. Later is zij overgebracht naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis.

Geen asbest

Bij de brand kwamen veel rondvliegende roet- en papierdeeltjes vrij. De Veiligheidsregio bevestigt dat er geen asbest is vrijgekomen. Een meetploeg heeft onderzoek verricht en concludeert dat deze niet schadelijk zijn geweest voor de omgeving.

Pas rond 22.17 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De brandweer is nog wel lange tijd aanwezig geweest om na te blussen.

De stichting Salvage is ingeschakeld voor de bewoners van de drie huizen om hen te helpen bij de afwikkeling van de schade.

Tip de redactie