Huijbergen heeft permanente eindstreep bij wielerkoersen

Wethouder Jeffrey van Agtmaal en wielertalent Jan Maas uit Huijbergen reden op de laatste meidag gezamenlijk over de nieuwe permanente finishlijn in de Dorpsstraat van Huijbergen. 

Daarmee is deze officieel in gebruik genomen.

Wielerspektakels

Het dorp hoeft geen streep met krijt meer te trekken. Na de recente opknapbeurt mag het zich de trotse bezitter noemen van een permanente meet voor wielerwedstrijden. Sinds jaar en dag is de Dorpsstraat het eindpunt van menig wielerspektakel als de Ronde van Huijbergen en het Kampioenschap van Huijbergen.

Witte klinkers

De lijn is ter hoogte van de Dorpsstraat 15 met witte klinkers in de nieuwe bestrating aangebracht. Wethouder Van Agtmaal: "Als eerbetoon aan de wielercomités in onze gemeente hebben we dit als verrassing tegelijk met de renovatie van de straat aangepakt. We benadrukken hiermee het karakter van Huijbergen als wielerdorp."

Noviteit

De wethouder vertelt dat een dergelijke blijvende finishlijn voor wat de lokale een noviteit is voor de gemeente Woensdrecht. "De aangebrachte lijn in het Puttense straatwerk dient meer als grensaanduiding tussen Nederland en België. Tijdens wielerkoersen legt men er een mat overheen, die dienst doet als eindpunt van de wedstrijd."

Kopzorg

Wil de Jong, aanwezig in zijn hoedanigheid van organisator van het Kampioenschap van Huijbergen, is net als de wethouder blij gestemd met deze permanente streep in het wegdek: "Organisatoren hebben hierdoor een kopzorg minder."

Onderhoudsbeurt

De werkzaamheden aan de Dorpsstraat gingen half april van start, kostten een ton en namen zes weken in beslag. De Dorpsstraat was echt toe aan de onderhoudsbeurt. Niet alleen de riolering vergde aandacht, ook het wegdek was aan vervanging toe.

Efficiënter 

De gemeente heeft gewacht met aanvang van de benodigde werkzaamheden tot de starterswoningen gereed waren. Zo kon al het werk tegelijk geschieden. "Dit is efficiënter praktischer en financieel voordeliger", beklemtoont Van Agtmaal.

Bestrating

Naast de blijvende eindmeet beschikt Huijbergen over een hemelwaterriool. Daarnaast is zowel de rijbaan als het trottoir opnieuw aangestraat. Niet de hele Dorpsstraat is aangepakt. Het laatste deel van de straat, vanaf Restaurant Fleurian tot aan de Hollandseweg, is niet onder handen genomen.

Wateroverlast

De straat stond na regen vaak blank. "Dat kwam door de druk op het huidige gemengde stelsel", verklaart een aanwezige gemeente-ambtenaar. Zowel starterwoningen als andere huizen in de straat zijn aangesloten op de hemelwaterriolering ter ontlasting van de ‘oude’ riolering.

Tip de redactie