De 23-jarige dochter van No Surrender-baas Klaas Otto is dinsdag door de politie verhoord, omdat zij op haar Facebookpagina de Bergse Burgemeester Frank Petter beledigde. 

Ook plaatste ze er twee foto’s bij met daarop een spandoek met: ‘Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners’.

Eerder deze maand werd de woonwagen van de 48-jarige Klaas Otto doorzocht. De oprichter en ex-generaal van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender wordt verdacht van witwaspraktijken. Ook bij zijn boekhouder in Oosterhout werd onderzoek gedaan.

Twee dagen na de doorzoeking haalde de politie een spandoek weg bij het Bergse woonwagenkamp aan de Rijsselbergen. Daarop stond de tekst: ‘Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners’. Later moest de politie weer ter plaatse komen om een ander spandoek te verwijderen.

Vervolgens plaatste de dochter van Klaas Otto echter foto’s van de spandoeken op haar Facebookpagina. Ook zette ze in haar status dat Hitler zich vermomd zou hebben als burgemeester Frank Petter. Verder haalde ze een vergunningaanvraag aan die niet naar haar zin was verlopen.

Lasterlijk

Vanwege de grove beledigingen aan het adres van Petter besloot de politie in actie te komen en de 23-jarige Bergse te verhoren. Petter heeft aangifte gedaan van belediging, smaadschrift en laster.

"Ik vind dat er altijd aangifte gedaan moet worden bij dit soort incidenten die gericht zijn op mensen met een publieke taak. Ik begrijp dat de politie nu een verdachte in beeld heeft, ik wacht het verdere onderzoek af", verklaart Petter. 

"Overigens betreur ik het voorval, ik tracht juist om de positie en de fysieke veiligheid van woonwagenbewoners te verbeteren. Ik beschouw daarom de gemaakte opmerkingen als lasterlijk."