De gemeenteraad van Steenbergen is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met het raadsvoorstel met betrekking tot de huisvesting van de carnavalsbouwclubs.

Dat houdt in dat de loods aan de Koperslagerij 4 op Reinierpolder II gekocht gaat worden door de gemeente.

In eerste instantie zullen de bouwclubs BC Vor Mekoar en BC Gebeiteld gebruikmaken van de loods voor een bedrag van vijfhonderd euro in de maand.

Het college werd daarnaast door een motie van de VVD opgeroepen om jaarlijks te kijken of andere bouwclubs kunnen aansluiten, zodat de huurprijs verhoogd kan worden naar de oorspronkelijke duizend euro in de maand.

Wethouder Cors Zijlmans presenteerde het plan om een loods aan te kopen en deze te verhuren aan de verschillende bouwclubs al in februari. De vraagprijs bedraagt 391.500 euro en hij is 700 vierkante meter groot.

Afschrijving

De loods wordt in 25 jaar afgeschreven voor een bedrag van 5.800 euro. Daarnaast komen nog kosten voor de belastingen, verzekering en onderhoud. De jaarlijkse kosten komen uit op 11.000 euro.

Met de huurprijs van vijfhonderd euro per maand blijft een bedrag openstaan van vijfduizend euro. Deze kosten worden in het voorstel van het college voorlopig opgenomen in de jaarlijkse begroting.