Er komen anti-krakers te wonen in het pand van de V&D in Bergen op Zoom. 

Komende week nemen zij hun intrek in het voormalige winkelpand aan de Stationsstraat. In totaal worden er vier woningen gerealiseerd. Ook komt er een kantoortuin met flexibele werkplekken.

De eigenaar van het pand hoopt op deze manier verpaupering te voorkomen. Insteek is wel om zo snel mogelijk een andere bestemming voor het gebouw te vinden.

Het gigantische winkelpand heeft een voorlopige bestemming gekregen. Camelot Europe laat op haar website weten dat ze in opdracht van eigenaar ASR op zoek is naar mensen die anti-kraak in het pand willen wonen.

Tijdelijk

Hoewel het voormalige V&D-pand enorm groot is, worden er slechts vier woningen in gerealiseerd. In de ruimte die jarenlang als bedrijfskantine werd benut, wordt een woonunit met keuken en sanitair gecreëerd. Ook een drietal kantoren worden zo aangepast dat ze als woning kunnen fungeren.

Camelot Europa geeft aan dat het op tijdelijke bewoning gaat om. Een woonplek kost 196,50 euro per maand. Dit is inclusief gas, water en licht.

De winkelvloer op de begane grond gaat ingezet worden als kantoortuin. Op die manier hoopt eigenaar ASR het voormalige warenhuis in goede staat te houden tot er een definitieve nieuwe bestemming voor is gevonden.

Sluiting

In februari viel het doek, ondanks diverse reddingsplannen, definitief voor V&D. Die maand werd ook de Bergen op Zoomse vestiging van het warenhuis gesloten.

Het pand ging vanaf Goede Vrijdag nog eventjes open voor de laatste leegverkoop. Producten gingen tegen hoge kortingen, oplopend van twintig tot wel zeventig procent, de deur uit. Op 23 april gingen de deuren voor de laatste keer dicht.