Aan de Marconiweg in Tholen wordt gewerkt aan de bouw van het nieuwe distributiecentrum van ALTERNATE.

Er is al enkele maanden gewerkt aan de voorbereidingen, maar vanaf oktober van dit jaar zal het eerste deel van het pand in gebruik genomen gaan worden. Er wordt verwacht dat het pand in december volledig opgeleverd wordt.

De verantwoordelijkheid voor bouw is handen van Remmers Bouwgroep. Het pand wordt in totaal 83 meter breed, 140 meter diep en 13 meter hoog, waarmee 11.500 vierkante meter magazijnoppervlakte en 1.100 vierkante meter kantoorruimte wordt gecreëerd.

"Bij het ontwerp en de bouw is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zal onder andere worden gewerkt met zonnepanelen en geothermie, verzorgd door het in Tholen gevestigde Deltatechniek." Hierdoor is de klimaatbeheersing in het pand niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Sollicitatie

Het bedrijf is inmiddels ook al gestart met de sollicitatieprocedures. Ze verwachten op korte termijn de eerste medewerkers in dienst te nemen. Zij kunnen eerst aan de slag in het bestaande pand in Ridderkerk om ervaring op te doen, om later in het jaar terug te verhuizen naar de vestiging in Tholen.