De enige Thoolse voetbalploeg, die in de nacompetitie voor promotie meedoet, is prima begonnen. 

Van de 90 minuten waren de Tholense Boys 75 minuten heer en meester in de wedstrijd tegen Walcheren. Met de rust was er al een verdiende 2-0 voorsprong en in de tweede helft bouwden de mannen van Erwin de Nijs het keurig uit tot 5-0. 

Beide ploegen begonnen met volle inzet en een hoog tempo. Al snel bleek Tholen de betere ploeg. Al in de eerst 12 minuten kregen de Tholenaren vier kansen.

In de 14e minuut was het raak. Dave den Boef speelde zich keurig vrij op rechts en gaf een voorzet op maat aan Niels Hopmans, die van dichtbij scoorde: 1-0.

Drie minuten later trapte een speler van Walcheren bovenop de bal waardoor Tholen ineens alle ruimte kreeg. Den Boef schoot hard en onhoudbaar in de uiterste hoek: 2-0.

Gas terug

Hierna ging Tholen het wat rustiger aan doen. Walcheren profiteerde hiervan en ging een kwartier lang voluit op de aanval. Er kwamen wel wat kansen, maar de defensie bleef attent en de Thoolse keeper hield zijn doel prima schoon.

Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Tholen weer wat terug. Er kwamen nog wel wat kansen maar er werd niet meer gescoord.

Afmaken

Walcheren zag nog wel mogelijkheden en ging op zoek naar een tegentreffer. In de 52e minuut was het duel beslist. Vanaf rechts kwam er een voorzet voor het Walcherse doel. Enkele spelers misten zodat Matthijs van Stee gemakkelijk kon intikken: 3-0.

Walcheren probeerde nog wat het kon maar kon weinig uitrichten tegen de sterke Thoolse defensie. En als er een keer een schot of een kans kwam, stond keeper David Niepce op de juiste plaats. 

Gladdines maakte in de 77e minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Hij kreeg op links de bal aangespeeld, omspeelde enkele tegenstander en schoot de bal hoog in het net: 4-0.

In de 81e minuut kwamen door een uitstekende pass drie Thoolse spelers vrij voor doel. De Walcherse keeper werd omspeeld en Den Boef scoorde: 5-0.

Leermoment

Trainer Erwin de Nijs was tevreden met dit mooie resultaat:

“We hebben ons een prima uitgangspositie verworven. Na de 2-0 sloeg even de vermoeidheid toe en werden we minder en kon Walcheren komen. Dat is een leermoment om dit beter te regelen. Verder is er goed gespeeld en het duel van aanstaande dinsdag zien we echt niet als een formaliteit. We gaan er vol in. Maar zo’n voorsprong mag je niet meer verspelen.”