Met de uitreiking van de Sena European Guitar Award (SEGA) heeft Bergen op Zoom een primeur te pakken.

De gitaaraward wordt op 9 juli in Gebouw-T uitgereikt aan de alombekende artiest Steve Vai, die gezien wordt als de belangrijkste gitaarvirtuoos uit de jaren ’90.

“Echt geweldig dat een internationale prijs wordt uitgereikt op een Bergs poppodium”, aldus hoofdredacteur van Soundz Magazine en projectcoördinator Jean-Paul Heck uit Bergen op Zoom. 

Het is dit jaar voor het eerst, dat de uitreiking van de prestigieuze ouevre-award plaatsvindt in een Brabantse stad. Tot 2012 vond de overhandiging van de grote gitaarprijs plaats in het Arsenaaltheater in Vlissingen.

“Omdat de provincie Zeeland na 2012 de geldkraan dichtdraaide, konden we in 2013 nergens meer terecht.” Muziekrechtenbureau Sena wierp zich in 2014 op als nieuwe financierder. Volgens Heck is de prestigeprijs toen Sena European Guitar Award (SEGA) gaan heten.

Onvrede

De eerste twee SEGA's werden uitgereikt in de Amsterdam Club Ziggo. De organisatie achter de prestigieuze prijs was echter ontevreden over de nieuwe locatie. “Club Ziggo is een leuk feesttentje, maar daar houdt het verder mee op. We zijn daarom naar alternatieven op zoek gegaan”, vertelt Heck.

Volgens de hoofdredacteur van Soundz Magazine was Poppodium 013 in Tilburg één van die alternatieven. “Een heel mooi poppodium, maar niet passend voor een prestigieuze awardshow als deze”, stelt hij.

Als Bergenaar dacht Heck vanzelfsprekend aan Gebouw-T. “Dat biedt net ruimte aan 750 bezoekers en is daarmee perfect voor een exclusieve awardshow.”, stelt de projectcoördinator.

Megasterren

Gebouw-T biedt op de avond van de Sena European Guitar Award onderdak aan grote namen uit de muziekscene.

“350 van de 750 plaatsen zullen gevuld zijn door speciale genodigden. Denk naast Steve Vai aan namen als Brian May van Queen, de werelberoemde hardrockgitarist Adje Vandenberg en Dany Lademacher, die deel uitmaakte van de begeleidingsband van rocker Herman Brood.”

De overige kaarten gaan in de vrije verkoop.