Juniorprijs der Markiezaten voor leerlingen 't Rijks

Leerlingen van 't Rijks hebben de vierde Juniorprijs der Markiezaten in Bergen op Zoom gewonnen. Thema was dit jaar ‘Turn the key’.

In een bomvolle Hofzaalvan het Markiezenhof werd de replica van de Gouden Beloningpenning van de Juniorprijs der Markiezen plus een geldprijs van €300 uitgereikt aan de gelukkige winnaars Krijn de Viet, Kevin Manneke, Sander Delis en Rick Janse van scholengemeenschap ‘t Rijks voor hun kunstwerk ‘Door de tijd heen’.

Volgens het juryrapport ging het om een project ‘waar heel zelfstandig is gewerkt en samengewerkt. Tegenslagen werden overwonnen met een strak kunstzinnig eindresultaat. Het gaat om een creatieve en originele uitvoering, waarbij iedere gezichtshoek een andere beleving laat ontstaan.’

Overige prijzen

De tweede prijs ging naar Sienna van Geel en Floor Dagelinckx van het Mollerlyceum, voor het kunstwerk ‘Gluren naar een antwoord’, terwijl Dani Waar (eveneens Mollerlyceum) met de 3e prijs voor haar kunstwerk ‘’reflection’ naar huis ging.

Xueqing Lin, Laura van Loenhout en Fleur van Efferen van Steenspil kregen de meeste stemmen voor de publieksprijs met hun werkstuk ‘Sleutelfiguren’. Een extra aanmoedigingsprijs voor jong talent werd uitgereikt aan Amber Meininger (Mollerlyceum) met ‘Circle of Change’.

Open Your Mind

Naast de prijzen waren er nog eervolle vermeldingen voor Sidika Hasanova (Steenspil) en de dramaklas van ‘t Rijks. Patrick Timmermans, directeur Erfgoed Brabant reikte samen met wethouder Arjan van der Weegen de prijzen uit.

In 2018 vindt de volgende Juniorprijs der Markiezen plaats. Dan wordt het thema ‘Open your mind’. De expositie in het Markiezenhof duurt nog tot en met zondag 5 juni.

Tip de redactie