Supermarkten, woningen en park in Hoogerheide

Het gebied tussen de Scheldeweg en de Raadhuisstraat ondergaat de komende jaren een complete metamorfose. 

Waar nu nog de brandweerkazerne en gemeentewerf gevestigd zijn, verrijzen over een jaar of twee nieuwe supermarkten van Aldi en Albert Heijn.

De brandweer en gemeentewerken zullen van plaats ruilen met de Albert Heijn aan de Doelstraat. Om de wisseling tussen de twee locaties mogelijk te maken, worden de brandweer en gemeentewerf tijdens de werkzaamheden tijdelijk ondergebracht bij de firma Oerlemans aan de overzijde van de Doelstraat.

Het gebied Scheldeweg/Raadhuisstraat wordt daarnaast ingevuld met woningbouw, twee grote parkeerterreinen van 250 en 120 plaatsen, een park en een ruime doorsteek naar de Raadhuisstraat.

"Winkelen in Hoogerheide wordt nog makkelijker en aantrekkelijker", voorspelt wethouder Hans de Waal.

Semmelweisstraat

Naast het gebied Scheldeweg/Raadhuisstraat gaat de visie ook in op het deelgebied Semmelweisstraat, waar voorheen de oude mavo stond.

Daarbij krijgen zowel het Sint Lucasplein als het Lucashof een flinke upgrade, met meer groen en een sfeervollere bestrating.

Alle plannen voor het gebied tussen de Scheldeweg en de Raadhuisstraat zijn opgenomen in een ontwerpstructuurvisie Centrum Hoogerheide, dat wethouder De Waal woensdagavond heeft gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Tip de redactie