Omwonenden van de voormalige camping Heidepol aan de Zoomvlietweg tussen Bergen op Zoom en Roosendaal verzetten zich tegen de komst van Buitenplaats Bergen op Zoom

Ze vrezen vooral een grootschalige recreatievoorziening die bijvoorbeeld ook migranten kan huisvesten.

De adder onder het gras zit hem in de mogelijkheid om een gebouw van maximaal 9000 m3 meter voor centrale voorzieningen neer te zetten. Een gigantisch volume, vinden de omwonenden. Daarin kun je een kartbaan, indoor paintball locatie, honderden hotelkamers en ook migrantenwoningen in kwijt.

Receptie

Volgens eigenaar Van Engelen is een hotel niet aan de orde. Regels in het bestemmingspan zouden dit verhinderen en ook recreatie in de vorm van een zwembad of feestzaal komt er niet.

In het gebouw komen slechts ruimtes voor een receptie, horeca, speelvoorzieningen, parkeerplaatsen en mogelijk vergaderzalen.

De eigenaar wacht met de definitieve invullen van het gebouw voor centrale voorzieningen om in te kunnen inspelen op de dynamiek van de markt.

Geen massatoerisme

“Hier moet iets van kwaliteit komen”, zegt van Engelen, die de voormalige camping bewust tot Buitenplaats omdoopte. Een verwijzing naar de gewoonte van vermogende lieden om in een tweede huis van de rust buiten de stad te genieten. Een plek voor bepaald publiek dat van wandelen, fietsen en golven houdt.

Van Engelen hoopt wel dat de horecavoorziening straks meelift op de grootschalige investeringen in het Brabantse Wallandschap (project Landschap van Allure), zoals de fietsroute Route van de Turf die langs zijn buitenplaats gaat lopen.

Uitstel

Wethouder Patrick van der Velden stelt het besluit over het nieuwe bestemmingsplan een maand uit om alle onvolkomenheden uit het bestemmingsplan te halen. In juli krijgt de gemeenteraad het plan voorgelegd.