Wethouder Kees van Dis reikt sportboekje uit aan oudste sporter

Wethouder Kees van Dis heeft dinsdagmiddag in dorpshuis De Wimpel het eerste boekje uitgereikt met daarin de sportmogelijkheden op Sint Philipsland.

Door de inwoners van Sint Philipsland goed te informeren over wat er nu allemaal kan op het gebied van sport en bewegen hoopt Sportdorp Sint Philipsland meer mensen aan het bewegen te kregen. In het boekje staan alle bestaande en nieuwe activiteiten opgenomen die vanuit Sportdorp Sint Philipsland zijn ontstaan.

Het boekje werd door wethouder Van Dis uitgereikt aan de ‘oudste’ sporter van het eiland: Jo Guiljam (82). Zij sport al sinds 1989 wekelijks bij de groep Meer Bewegen voor Ouderen. De bewaarexemplaren worden vanaf woensdag huis aan huis verspreid.

Sportdorp

“Sportdorp Sint Philipsland is een samenwerkingsverband van plaatselijke sportverenigingen en andere lokale partijen in een wijk of dorpskern met als doel zoveel mogelijk inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker te laten bewegen en wordt er een vernieuwend sport- en beweegaanbod gecreëerd”, aldus Rosaline van den Heuvel.

De twee begrippen die centraal staan in het project zijn: gezondheid en leefbaarheid. “Iedereen is zich ervan bewust dat bewegen goed is voor lijf en ledematen maar binnen het dorp waren de mogelijkheden beperkt.”

Vanuit v.v. Noad’67 is er contact gezocht met overheid, lokale partners en SportZeeland om gezamenlijk het project Sportdorp Sint Philipsland op te starten om het sport- en beweeg aanbod binnen Sint Philipsland uit te breiden voor jong en oud.

Tip de redactie