Vrachtwagens massaal via Ossendrecht

OSSENDRECHT – Op de A4 bij Ossendrecht rijdt tien procent meer vrachtverkeer dan vorig jaar. Dit is het gevolg van de nieuwe tolheffing op de snelwegen in België. In heel Noord-Brabant en Limburg zijn grote veranderingen in de hoeveelheid vrachtverkeer gemeten. 

De drukte op de Nederlandse snelwegen neemt toeVrachtverkeer verkiest massaal de Nederlandse wegen boven routes die door België lopen, is de conclusie van de Verkeersinformatiedienst (VID).

De organisatie heeft naar aanleiding van de tolheffing in België onderzoek gedaan naar de verkeersdrukte op de routes van Antwerpen naar Duitsland.

Routes

Waar vrachtverkeer van Antwerpen naar het Roergebied vroeger regelmatig de A76 koos, verkiest een groot deel nu de A67. De routes zijn qua afstand vergelijkbaar, maar op de A76 rijden vrachtwagens 50 kilometer langer over een tolweg.

Blijvend

De VID verwacht dat de verandering blijvend is. Reizigers kunnen dus grotere drukte verwachten op de snelwegen in Noord-Brabant en Limburg. Vooral op de A58 zal het aantal files toe nemen. Deze weg is al langer overbelast.

Sinds 1 april 2016 moeten vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton tol betalen op de Belgische snelwegen.

Tip de redactie