Tijdelijk 77 woningen in Bergse Scheldeflat

De Scheldeflat wordt de komende drie tot vijf jaar weer officieel bewoond.

Woningcorporatie Stadlander wil in totaal 77 wooneenheden realiseren op de eerste vier verdiepingen van de leegstaande zorgflat in de Bergse wijk Fort-Zeekant.

Zij zullen over een maand de flat weer moeten verlaten, zodat Stadlander kan beginnen met een aantal noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. De bedoeling is dat in juli en augustus gefaseerd de nieuwe huurders hun intrek kunnen nemen in de nieuwe appartementen.

Daarbij richt Stadlander zich vooral op één- en tweepersoonshuishoudens, die op zoek zijn naar een zelfstandige woonruimte. De appartementen komen te huur voor 370 euro, inclusief servicekosten.

Statushouders

Zo’n 25 woningen zullen daarnaast beschikbaar komen voor statushouders. Dat zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Daarmee hoopt Stadlander enigszins de druk van de ketel te halen bij de oplopende taakstellingen voor gemeenten in de huisvesting van statushouders.

Voorwaarde voor de huisvesting van statushouders is volgens woordvoerder Bert Jansen wel dat de gemeente dan haar begeleidingsplan voor deze nieuwe inwoners gereed heeft. “De gemeente is hier al mee bezig. We verwachten dat het plan gereed is tegen de tijd dat de Scheldeflat weer verhuurd zal worden.”

Schelde Balkon

De 77 wooneenheden krijgen overigens een tijdelijk karakter. De Scheldeflat staat nog steeds op de nominatie voor sloop, als onderdeel voor het herstructureringsplan van de wijk Fort-Zeekant. Standlander kocht de flat zeven jaar geleden al aan van tanteLouise, dat eind vorig jaar de laatste bewoners uit het complex liet verhuizen.

In het masterplan voor Fort-Zeekant is de locatie van de Scheldeflat opgenomen voor de ontwikkeling van het Schelde Balkon. De exacte invulling van dat deelplan is nog niet bekend.

“Samen met de gemeente hebben we onlangs een begin gemaakt met de planvorming voor dit gebied. Het hele proces van planontwikkeling, besluitvorming en realisatie zal echter nog enige jaren duren. Daarom dat we nu kiezen voor een tijdelijke invulling via de kleinschalige wooneenheden”, aldus Jansen.

Tip de redactie