Woensdrechtse burgemeester maakt Roparundebuut

De L’Oslopers uit Ossendrecht krijgen tijdens de Roparun dit pinksterweekend versterking van burgemeester Steven Adriaansen. 

De Woensdrechtse burgervader maakte al verschillende doorkomsten mee. "Omdat die grote indruk op hem maakten, vroeg hij aan ons of wij voor hem een plekje hadden tijdens de Roparun van 2016. Natuurlijk was ons antwoord 'ja'", laat L’Osloper Dennis van Loenhout weten.

Burgemeester Adriaansen sluit zich zondagavond in het Belgische Lebekke aan bij de L’Oslopers. Vanwege zijn drukke agenda maakt hij niet de hele Roparun mee. "Hij zal wel verschillende functies in ons team vervullen en zijn uiterste best doen om bij te dragen aan het succes van onze twintigste Roparun", aldus Van Loenhout.

Volgens hem wordt de burgemeester met open armen ontvangen. "Vanaf Lebbeke, en zeker na de finish in Rotterdam, hoort Steven Adriaansen voor altijd bij het team dat hij zelf de Ossendrechtse Roparunfamilie noemt."

Doorkomst

Ossendrechtenaren maakten twintig jaar geleden voor het eerst een feest van de doorkomst van de Roparun in hun stad. Het Belgische plaatsje Zele kaapte de doorkomstprijs de laatste vier jaar echter steeds voor hun neus weg.

Volgens Van Loenhout verheugt burgemeester Adriaansen zich daarom het meest op de doorkomsten in Ossendrecht en het Belgische Zele. Hij citeert de burgemeester: "De doorkomst in Zele kan toch niet mooier zijn dan in Ossendrecht?"

Van Loenhout en zijn teamleden zijn dan ook van plan om voor een zo mooi mogelijke doorkomst te zorgen. "Als de temperatuur het toelaat, trekken we dit pinksterweekend zeker een extra sprintje tijdens de doorkomst in Ossendrecht!"

Mijlpaal

Van Loenhout laat weten dat deze editie in meerdere opzichten speciaal is voor De L’Oslopers. “Niet alleen vanwege het 25-jarig jubileum van de Roparun, maar vooral omdat wij dit jaar voor de twintigste keer aan de start staan. Dat vinden wij een hele mijlpaal.” De Roparunner zegt dat hij en zijn team nog lang niet moe zijn. “Als het aan ons ligt, zetten we ons de komende twee decennia nog even hard in als de afgelopen twintig jaar.”

De L’Oslopers ( T066) zijn tijdens de Roparun live te volgen op http://www.roparunlive.nl en http://www.facebook.com/loslopersossendrecht.

Tip de redactie