In een leegstaand winkelpand op het Zuivelplein is woensdagmiddag rond 14.45 uur een grote brand uitgebroken. 

De brandweer is met drie wagens, twee bluswagens en een hoogwerker, ter plaatse. Ook de politie is aanwezig om het winkelend publiek, dat vanwege de meivakantie in grote getale in de stad aanwezig was, op afstand te houden. 

Verbrand hout

Mevrouw Frijters was één van de eerste personen die het vuur opmerkte. "Ik was bij de Crusio toen ik verbrand hout rook. Ik zei: 'Dat is niet goed' en heb gezegd dat de brandweer gebeld moest worden. Vervolgens zagen we hoe de rook eerst via de schoorsteen naar buiten kwam. Daarna kwam de rook achter het dak vandaan", vertelt ze buiten het afzetlint.

De brandweer was volgens haar erg snel ter plaatse. "Alleen duurde het heel lang voordat ze langs de paaltjes aan het begin van de winkelstraat raakten. Daar moet toch iets op te verzinnen zijn", vindt ze.

Ontruimd

De brand in het hartje van het winkelgebied trekt inmiddels veel publiek. De politie heeft een veilige afstand van twintig meter van de brand afgezet. Omstanders houden even stil, maar hebben vanaf het lint weinig uitzicht op de brand.

De naastgelegen panden zijn ontruimd. In de andere winkels binnen het afgezette gebied kunnen klanten, die al binnen waren, hun inkopen nog wel gewoon afronden. Een vrouw komt wat ontredderd de Blokker uitgelopen. Ze wordt door een agent uit het afgezette gebied geleid.

Ondertussen zet de brandweer een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Rond 16.30 uur, na bijna twee uur blussen, kon het sein brand meester gegeven worden.